?האם אני מחפש עבודה בתחום הנכון
אם נרצה ואם לא, העבודה תופסת חלק נכבד בחיינו ומעבר ממקום עבודה אחד לשני הוא צעד משמעותי אצל רוב האנשים. מדובר בזמן מצוין לשאול את עצמכם האם אני מחפש/ת עבודה בתחום הנכון.
מקום עבודה בו אנחנו מרגישים טוב קריטי לתחושת האושר שלנו. מדובר במקום בו אנו מבלים את רוב שעות היום שלנו, מקום המשפיע על הכלכלה שלנו ושל התלויים בנו, על הדימוי העצמי שלנו, על התוכניות שלנו לעתיד ועוד. כאשר מסיימים את העבודה במקום מסוים ודלת אחת נסגרת, אנחנו בעצם פותחים דלת חדשה. לפני שאנחנו רצים לפתוח דלתות, חשוב לבחון עם עצמנו האם אנחנו באמת בכיוון הנכון.
איך בוחנים? קודם כל – עוצרים . לא מסתערים מייד על מודעות הדרושים ועל חיפוש משרות בכל הכיוונים, אלא מחליטים עם עצמנו מהכיוון שלנו. כך נוודא שתהליך החיפוש באמת הולך לכיוון שיעשה לנו טוב, נמצא בשליטה שלנו ולא מנהל אותנו.
כך מומלץ לשבת, בשקט, עם עצמנו, מול דף ועט ולסמן לעצמנו את הדברים החשובים לנו ביותר. מה יותר חשוב לנו?
ענו עם עצמכם בכנות. סמנו לעצמכם את סדר העדיפויות כפי שאתם קובעים אותו ולא כפי שלוחץ עליכם שוק העבודה או גורמים אחרים בחיים. דרגו את מרכיבי המקצוע הבאים:
עניין:
עד כמה חשוב לי שיהיה מדובר בעבודה מעניינת. מהי עבודה מעניינת מבחינתי? לפגוש אנשים חדשים? לעסוק בתחום מעניין? גיוון בעבודה?
אתגר:
עד כמה אני מוכן/ה לעסוק בעבודה שתאתגר אותי. אתגר הוא לא דבר פשוט ורבים יכולים לראות בו קושי. האם אני מוכן/ה לזה בשלב זה של חיי?
שכר:
עד כמה השכר הוא מרכיב דומיננטי או קריטי בעבודה? כלומר, עד כמה אני מוכן להתפשר עליו כדי לזכות במרכיבים האחרים? מהי משכורת 'ריאלית' מבחינתי? מה הרף התחתון שתחתיו אני לא יכול להתקיים ומה הרף העליון שאליו אני צריך לשאוף?
תנאים נלווים:
האם חשוב לי ואם כן, עד כמה, לקבל מהמעסיק תנאים נלווים לעובדים כגון קרנות השתלמות, רכב וכו'.
שעות עבודה:
איזה היקף משרה אני מחפש? האם אני יכול/ה או רוצה להתגמש מבחינת שעות העבודה?
מיקום:
עד כמה חשוב לי מיקום המשרה? האם רילוקיישן בא בחשבון? מה 'גבולות הגזרה' של משרות אליהן אני מעוניין להתייעד ועד כמה זה חשוב לי.
הכשרה מקצועית:
האם חשוב לי להשתמש בהכשרה המקצועית שיש לי? האם היא מעניקה לי יתרון בתחומים מסוימים אל מול מועמדים אחרים? אולי דווקא חשוב לי למצוא מקום עבודה שייתן לי הכשרה מקצועית או יקדם אותי מקצועית בתחום בו אני עוסק או התחום אותו למדתי...
ניסיון תעסוקתי:
האם אני רוצה להמשיך לעסוק בתחומים בהם עסקתי לאחרונה או דווקא להיפתח לכיוון חדש?
קידום:
עד כמה חשוב לי הקידום? המעמד? אם אפשרות קידום בעבודה היא משמעותית עבורי, האם אני מוכן להתפשר על מעמדי עבור דברים אחרים שחשובים לי?
קשרים והזדמנויות:
אלו קשרים
יש לי שיכולים לסייע לי בתחומים מסוימים? עד כמה חשוב לי לנצל הזדמנויות שנקרות בדרכי.
שוק התעסוקה:
היכן אני נמצא/ת בשוק התעסוקה? האם המיצוב שלי אל מול מועמדים אחרים מאפשר לי לברור משרות? האם אני צריך/ה להיות נכון/ה יותר להתפשר? האם קל למצוא משרות בתחום אותו אני מחפש/ת? כמה מודעות דרושים מתפרסמות בתחום באופן יחסי ומהי הדרישה המועלית בהן?
שיקול פיננסי:
כמה אורך רוח יש לי כדי לבחור משרות ולחפש משרות שיותר מתאימות לי? כמה הצעות עבודה אני מקבל? במידה וסימנתי 'עניין', למשל, עד כמה אני יכול/ה להרשות לעצמי להמתין למשרה מעניינת?
סביבת עבודה:
מהי סביבת עבודה רצויה מבחינתי והאם מדובר עבורי בשיקול מרכזי?
שיקולים אישיים נוספים:
לכל אחד מאיתנו יש וודאי שיקול מאוד דומיננטי בבואנו להתכוונן למשרה הבאה שלנו (כמו נגישות לילדים, מרחק מההורים, או עבודה עם ערך חברתי, למשל). לרוב שיקול כזה יהיה משמעותי מאוד בבחירת המקצוע שלי.
כדאי ומומלץ לשתף חברים, קולגות או אנשי מקצוע בלבטים שלכם, שכן שיחה איתם עלולה לשקף לכם את הרצונות שלכם וגם לעזור לכם לחשוב על תחומים אחרים. חשוב גם לזכור שלא מדובר ברשימה המחייבת אתכם במאה אחוז ואם אתם נתקלים בהזדמנות מעניינת, בהחלט ניתן לבחון אותה לעומקה, גם אם היא אינה מתאימה לרשימה שתכננו מראש.
ועכשיו, לאחר שחשבנו מה אנחנו באמת רוצים, זה הזמן לחשוב איך משיגים אותו...
מרכז הקריירה שלנו עומד לרשותכם בטיפים וייעוץ נוסף למציאת עבודה. חיפוש עבודה באמצעות המאגר הנו ללא תשלום. צוות ג'וב נינג'ה מאחל לכם בהצלחה!