אמנם חרדים מזוהים לעיתים קרובות עם השתמטות משוק העבודה, ולפעמים קצת קשה לנו לתפוס שישנו דבר כזה חרדי שמחפש עבודה, אולם כדאי לדעת שעל אף הקשיים בשילוב האוכלוסייה החרדית בשוק העבודה - קשיים הן מצד המעסיקים והן מצד החרדים - נרשמת בשנים האחרונות מגמת גידול ביציאה לעבודה, הן של גברים חרדיים והן של נשים חרדיות.
מציאת עבודה במגזר החרדי היא תהליך מורכב, אפילו יותר מזה שעוברים חילוניים שמחפשים עבודה ונאלצים לחרוש לוחות דרושים, ואין ספק שאחד האתגרים הניצבים בפני החברה הישראלית הוא שילוב אפקטיבי יותר של החרדים בשוק העבודה - ולשם כך דרושים צעדים אמיצים והשקעה בלתי מבוטלת של משאבים שונים.
נתוני תעסוקה במגזר החרדי
באופן כללי האוכלוסייה החרדית משתתפת בכוח העבודה בשיעורים נמוכים יותר מאלה הקיימים במגזר החילוני ובמגזר המסורתי, כשאצל הגברים הפערים משמעותיים במיוחד ואילו בקרב נשים הפער צנוע יותר.
כל אישה חרדית שנייה עובדת וזאת ביחס לכ- 70% מהנשים החילוניות והמסורתיות. יחד עם זאת חשוב לציין שאחוז העובדות במשרה חלקית בקרב הנשים החרדיות גבוה יחסית, נתון שקל להבין אותו לנוכח העובדה שהן נושאות במקביל במשרה מלאה כאמהות וכעקרות בית. בקרב הגברים הפער כאמור גבוה יותר - רק קצת יותר מ- 35% במגזר החרדי עובדים לעומת קרוב ל- 80% במגזרים החילוני והמסורתי.
רק אחד מכל 4 עובדים חרדים מועסק אצל מעסיק חילוני - גם בגלל חוסר רצון של רבים מהחרדים לעבוד במקום בו אין רוב חרדי או שלא מתקיימת הפרדה בין גברים לנשים, אבל גם בגלל חוסר רצון של מעסיקים חילוניים בכך: מספר העסקים המעסיקים עובד חרדי הוא פחות מ- 10% ואין ספק כי דרושים יותר בעלי עסקים שיהיו מוכנים לקבל גם עובדים מהמגזר החרדי.
באופן כללי חלק נכבד מהחרדים העובדים מועסקים במגזר הציבורי, בעיקר בתחום החינוך (ובפרט במוסדות הלימוד החרדיים). השכר הממוצע לעובדים חרדיים נמוך משמעותית מזה שבמגזר החילוני, ואחת הסיבות לכך היא מיעוט אקדמאים (רק 10% לעומת 30% בקרב החילוניים והמסורתיים).
לא רק לוחות דרושים: כל הדרכים למצוא עבודה במגזר החרדי
בפני חרדי אשר מחפש עבודה ניצבות מספר אפשרויות, ובהחלט אין צורך להסתפק בלוחות דרושים - אמנם ישנם לוחות כאלה המיועדים אך ורק לחרדים אולם היצע המשרות בהן מצומצם יחסית, ובמיוחד בעיר הקודש שבה ישנו ריכוז אוכלוסיה חרדי גדול במיוחד: מבחינת מצב הדרושים ירושלים משתרכת מאחור ביחס לערים גדולות אחרות, והיצע המשרות בה מצומצם באופן כללי.
דרך אחת היא מפה לאוזן, שכן החברה החרדית היא קהילה מגובשת מאוד ואמונה על עזרה הדדית ותמיכה. דרך אחרת הוספת קורות החיים למאגר אינטרנטי - בדרך זו המעסיקים שאינם נרתעים מהעסקת עובדים חרדיים יוצרים קשר עם אותו חרדי שמחפש עבודה ונחסכת ממנו ההתמודדות עם הצורך לשלוח שוב ושוב קורות חיים ושוב ושוב לחוות התעלמות (מה גם שבמודעות דרושים רבות תעודת בגרות ואפילו תואר ראשון הם תנאי הכרחי).
לימודים אקדמיים בדרך להשתלבות בשוק העבודה
אחד הצעדים הנדרשים לשם שילוב יותר חרדים בשוק העבודה - מהלך שבסופו של דבר יתרום הן לכלכלת ישראל והן ללכידות החברתית בה - הוא סיוע לחרדים המעוניינים בלימודים אקדמיים מקצועיים ופתיחת עוד מסלולים שכאלה.
כיום קיימות שתי מכללות חרדיות גדולות, האחת בבני ברק והשנייה בעיר הבירה (ושלבוגריה ממתינות לא מעט הצעות עבודה בלוחות דרושים ירושלים), אולם על מנת להאיץ את קצב ההצטרפות של האוכלוסיה החרדית לשוק העבודה לא די בכך, אלא יש להציע גם מסלולים ייחודיים במסגרת האוניברסיטאות והמכללות ה"חילוניות".